Het Verhaal

Vorige Voorpagina Volgende

Deel 1

Het hoofdpersonage “Vrijheid” ziet om zich heen het resultaat van oorlog, haat, jaloezie; verzuring, eenzaamheid… maar wil niet zomaar aanvaarden dat dit de toekomst van de mensheid is.

In het ingetogen liedje “Toon mij de weg” vraagt Vrijheid om hulp in zijn zoektocht naar de sleutels voor een betere wereld. Een geheimzinnige stem hoort de smeekbede en stelt voor hem op weg te helpen. Het wordt een reis vol opdrachten en toevallige ontmoetingen, die pas zal eindigen bij de “Gouden poort van de Waarheid”. De eerste sleutel is “de vrijheid” en die heeft hij meteen verdiend.

Naargelang het verhaal vordert groeit de groep. De eerste ontmoeting is met “Vriendschap”. Wanneer “Vrijheid” “Vriendschap” voor zich kan winnen is de tweede sleutel binnen. Zo gaat de tocht verder en voegt ook "Verdraagzaamheid" zich bij de groep. Met het liedje “Span een regenboog” wordt de band tussen alle rassen op deze aarde benadrukt.

Niet iedereen is echter wild enthousiast. Met “Het is fijn om tegendraads te zijn” krijgt de zoektocht een negatieve beschouwing.

Het oplossen van opdracht 4 brengt de 4de sleutel, de“Vindingrijkheid”, op het voorplan. De finale van het eerste deel: “Samen op weg” wordt ingezet. Iedereen is ervan overtuigd dat de “Gouden poort van de Waarheid” niet ver meer kan zijn. Deel 1 eindigt in euforie. De geheimzinnige stem waarschuwt hen echter dat ze nog een lange tocht voor de boeg hebben.

 

 

Deel 2

Het tweede deel opent met een ontmoedigde groep, uitgeput van de reis. In het lied “Hoeveel sleutels nog?” komt die moedeloosheid sterk tot uiting maar enkele rappers krikken met “Hé Komaan” de moraal terug omhoog. Ze worden hierin geholpen door twee nieuwe vrienden, en vinden de vijfde sleutel: “volharding”.

Vrijheid, Vriendschap, Verdraagzaamheid, Vindingrijkheid en Volharding snappen al gauw dat ze zonder "Vorming" hun doel niet zullen bereiken. Met het vrolijke liedje “Wij reizen om te leren” komen zij in het bezit van de 6de sleutel.

De groep die ondertussen aangegroeid is tot 11, moet nu nog op zoek naar de 7de en laatste sleutel: "Verbondenheid". Samen zingen ze “Klik je vast”.

Met zijn twaalven komen zij aan bij de”Gouden poort van de Waarheid”. Daar ontmoeten zij de geheimzinnige stem die hen heel de weg geleid heeft: “Liefde”. Na de blijde kennismaking dekken zij de tafel en deelt “Liefde” met de twaalf reisgenoten het brood. Het slotlied “Liefde is al” wordt ingezet en groeit naar een echte climax.

Het doel is bereikt, de sleutel tot een betere wereld is “Liefde”, de bundeling van alle positieve krachten.