Deel 10

Vorige Voorpagina Hoger Volgende

VAN OUDERENAVOND TOT MUSICAL.

Eén van de hoogtepunten van het schooljaar, en zelfs van het socio-cultureel leven in de gemeente, was onbetwistbaar de "ouderenavond". Weken-, zelfs maandenlang op voorhand, werden er echte shownummertjes ingeoefend voor een gretig publiek. Zo was er een act met paraplu’s, om de beroemde passage uit "Singing in the rain" bij te laten verbleken. In een ander dansje moesten de meisjes, uitgedost als lentefeeën, met een lichtend toverstokje de natuur laten ontwaken. (naar Frieda Timmermans in Zoniën 2000-4)

Later werd hetzelfde gebeuren gewoon ‘Schoolfeest’ genoemd. In één namiddag kwamen eerst de kleutertjes de harten van de toeschouwers stelen. Na de pauze kwam het lager onderwijs met dansjes, gymnastiekoefeningen en toneeltjes aan de beurt. Dit alles werd zeer verzorgd gebracht temeer omdat elke groep telkens heel homogeen in de mooiste kleuren uitgedost werd. Het gebeurde wel eens dat de platendraaier doorsloeg van het gehuppel op het podium, maar dat hoorde er nu eenmaal bij. Later kwam de bandopnemer en was dit probleempje van de baan. De ‘groten’ (meisjes van de beroepsschool) konden al echte acts brengen. Bij de algemene repetitie keken wij met grote verwondering naar hun turnoefeningen op de mat en hun sprongen over de bok of de plint. Hun dansjes waren gecoördineerd als een echt ballet. (tot 1979)

Naar het eind van de jaren tachtig was het leerlingenaantal zó groot geworden dat de zaal te klein was geworden om kleuters en LO op één dag te laten optreden. Daarom werd beslist dat LO en kleuterschool afwisselend om de twee jaar zouden optreden en in het tussenjaar voor randanimatie gingen zorgen.

Inmiddels was een nieuwe mode opgedaagd: het totaalspektakel of musical! Het werd een verhaal waar alle klassen hun steentje toe bijdroegen via zang, dans en toneel. Ook de kleuters gingen in één thema werken voor hun tweejaarlijks feest.

Volgende thema’s werden reeds uitgewerkt:

Door de kleuters: Modeshow uit de hele wereld (1993), Swingend door Hoeilaart (1995), Kabouter Plop: Op zoek naar de Plopherberg.(1999), Feest in het kasteel (2001), Speelgoed, word wakker! (2003)

Enkele musicals van de Lagere School: ’ n Boompje meer of minder (1994), Feega (1996), Zolderdebolder (1998), De macht van de Griezelkwieten (2000), Pesten (2002), De zeven sleutels (2004) ter gelegenheid van het 175 jarig jubileum van de school.

Op 19 december 1994 brachten de leerlingen van het zesde leerjaar "Het meisje met de zwavelstokjes", een sfeervol kerstgebeuren.

Inleiding Deel 1 Deel 2 Deel 3 Deel 4 Deel 5 Deel 6 Deel 7 Deel 8 Deel 9 Deel 10 Deel 11 Deel 12 Deel 13