Deel 11

Vorige Voorpagina Hoger Volgende

SPORTACTIEVE SCHOOL.

Sinds 1984 doet onze school mee om jaarlijks de sportieve eer hoog te houden en een hieraan gekoppelde titel en uithangbord binnen te halen. Toen gebeurde dat nog onder de organisatie van NSVO ( Nationaal Sportverbond Vrij Onderwijs. ) en behaalden we de titel: "Sport-Actieve-School".

De activiteiten die steeds doorgingen op woensdagnamiddag, waren toen de klassieke balsporten ( voetbal en netbal) en de swimmathon.

Vanaf 1990 kwam er een overkoepelend orgaan voor de verschillende onderwijsafdelingen: de SVS ( Stichting Vlaamse Schoolsport) . Het aanbod werd ruimer: unihock, basket 3-3, slagspelen ( badminton en pingpong), trefbal, gymnastiekland, minivoetbal, balleninstuif, …

De te behalen titels evolueerden mee met de jaren: "Blijf Sport Actief", "Schoolsport", "Een bank vooruit", "Sport begint op school", "Sport ook op school", "Een bank vooruit", "Sport begint op school", "Sport ook op school", "Mijn school heeft sportklasse".

Verscheidene keren haalde onze school de ereplaats en één maal konden we doorstoten naar de provinciale selectie ( de jongens van het 6de leerjaar 1998-1999 met unihock ).

Ook met de scholencross, een jaarlijkse organisatie van het Hoeilaartse Gemeentebestuur, scoren we reeds vele jaren hoog. Niet alleen in aantal deelnemers maar ook in het binnenhalen van het aantal medailles won de Sint-Clemensschool altijd. In 1991 bvb deden er 199 kinderen van onze school mee (op een totaal van 261) en behaalden we 27 van de 36 medailles. In 2002 waren er 246 ( van de 333) leerlingen van onze school en wonnen we 20 medailles.

De sportdagen waren altijd een organisatie onder leiding van juf Sylvie. Sinds het schooljaar 2002-2003 heeft de sportdienst dit overgenomen. Het 5de en 6de leerjaar gingen dat jaar op avonturenparcours in de kazerne van Oud-Heverlee en Peutie. De andere klassen sportten in en rond de sporthal.

Om het schooljaar sportief te eindigen en om onze nationale selectie een voorbeeld te geven op het gebied van sportiviteit, organiseerde de school in juni 2002 "een wereldbeker" op schools formaat. Elke klas stelde niet enkel een sportief maar ook een verzorgend team op, een supportersploeg, een ballenmeester, cheerleaders, …..

De finale mondde uit in een wedstrijd leerkrachten-leerlingen. Wie won, dat was het minst belangrijke, want de jonge sportievelingen hadden weer eens een prachtige dag beleefd.

Inleiding Deel 1 Deel 2 Deel 3 Deel 4 Deel 5 Deel 6 Deel 7 Deel 8 Deel 9 Deel 10 Deel 11 Deel 12 Deel 13